Huishoudelijke hulp

Functieomschrijving

Voor de gemeente Leiden zijn wij op zoek naar een uitblinker.


Leiden

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers en cliënten uit dezelfde omgeving komen. Daarnaast is het natuurlijk fijn als de reistijd zo kort mogelijk is. Daarom zijn wij op zoek naar medewerkers die net als onze cliënten in Leiden wonen. Als je een fiets hebt, kan je bij ons aan de slag. Het is een pré (geen vereiste) als je een elektrische fiets, scooter of brommer hebt.


Wil jij je steentje bijdragen tijdens deze onzekere tijden? Wil jij graag naast je studie een bijdrage leveren aan een schoon en leefbaar huis voor onze (kwetsbare) doelgroep? Krijg jij energie van opruimen en schoonmaken? Word dan een uitblinker in de huishoudelijke hulp bij Groenoord Zorgt!


Als invalkracht zorghulp draag je veel verantwoordelijkheden doordat je de huishoudelijke taken van de cliënt overneemt omdat zij dat zelf (gedeeltelijk) niet meer kunnen. Je zorgt er zo voor dat onze cliënten zo lang mogelijk zelfstandig, in hun eigen vertrouwde omgeving, kunnen blijven wonen. Je doet dit op een zelfstandige en professionele manier. Je valt in voor de vaste hulp, dat kan bijvoorbeeld eenmalig of voor een wat langere periode. Elke keer kom je weer bij nieuwe mensen achter de voordeur, je bent dus niet verlegen! 


Hoe ziet de dag van een zorghulp bij Groenoord Zorgt eruit?

Bij Groenoord Zorgt kan je jouw werkdagen en -tijden doorgeven. Wanneer jij werkt, hangt af van jouw beschikbaarheid. Ideaal te combineren met een studie bijvoorbeeld. 

Je stapt op je fiets, op weg naar jouw eerste cliënt. Als je bent binnengekomen drink je eerst samen met jouw cliënt een kopje koffie of thee. Bij deze functie is het sociale aspect namelijk ook erg belangrijk. Daarna overleg jij met de cliënt wat jij die dag kan betekenen en wat jouw taken zijn. Jouw taken zijn onder andere opruimen, stofzuigen, afstoffen, maar ook de keuken en badkamer schoonmaken. Je neemt het huishouden van je cliënt over. Na twee uur, als jij al jouw taken hebt gedaan,  stap je weer op de fiets op naar je volgende cliënt!

Als Zorghulp heb je ook een signalerende functie in het welzijn van je cliënten. Als je merkt dat het niet goed gaat met een cliënt, dan trek je aan de bel bij de planning. In overleg, met onder andere de gemeente, kunnen wij als team ervoor zorgen dat de cliënt de juiste hulp geboden krijgt. Jouw cliëntenkring bestaat uit zowel vaste- als eenmalige cliënten, waarbij je invalt voor een collega.

Functievereisten

Wie zijn onze uitblinkers in de huishoudelijke hulp?

Jouw hart ligt bij de zorg van ouderen en kwetsbare doelgroepen. Je steek graag de handen uit de mouwen en bent iemand die weet van aanpakken. Je bent sociaal, flexibel en beheerst de Nederlandse taal goed. Het is belangrijk dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en op een heldere, duidelijke manier kan communiceren met je collega’s van kantoor, en nog veel belangrijker: jouw cliënten.


Wat bieden wij?

  • Groenoord Zorgt is een betrokken organisatie die dankzij haar informele, laagdrempelige aanpak groot is geworden. Bij ons staan mensen centraal, zowel de cliënt als de medewerker. Samen zijn wij één team.
  • Je bepaalt zelf jouw werktijden, zodat jouw werk perfect aansluit bij jouw leven. Je hebt je eigen vaste cliënten op fietsafstand van jouw woonadres (maximaal 7 kilometer). Indien je over een scooter beschikt is het maximaal 15 kilometer.
  • Wij bieden jou een dankbare, uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan met zicht op vast contract met vaste uren.
  • Daarnaast krijg je een goed salaris van €11,14 bruto per uur, conform cao VVT. Ook krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%. Groenoord Zorgt organiseert daarnaast jaarlijks leuke personeelsuitjes!

Wil jij op een positieve manier het verschil maken in het leven van ouderen? Wordt een uitblinker in de huishoudelijke hulp bij Groenoord Zorgt!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd